!DOCTYPE html>
x
VÅR VÄRLD AV TAPAS – Vi gör det goda enkelt!

Vi vill att fler ska få njuta mer! 

Vår ambition är att ge dig matglädje och att du ska få njuta mer! Vi vill att du ska få mer tid tillsammans med familj och vänner – och tapas tycker vi är det bästa sättet. Vi gör det enkelt för dig – öppna, lägg upp och njut.

Men allt började med en liten nyfiken pojke, Thomas Lüttgenau,  i staden Gummersbach strax utanför Köln. Det mest spännande han visste var att följa med sin onkel PAUL, som var charkuterimästare i staden, till hans butik. Här lärde han sig allt om vikten av god råvara, svinn och förädling. Även hur viktigt det är med bra relationer till sina kunder – det personliga mötet. Och som onkel PAUL alltid sa; – Alla ska ha råd att äta riktigt bra chark. Och du ska vara lyhörd till dina kunder.

När Thomas kom till Sverige, för snart 30 år sedan, upptäckte han bristen av riktigt bra salami. Och i bakhuvudet hörde han sin onkels ord "Alla ska ha råd att äta riktigt bra chark". Detta blev startskottet. Tillsammans med en god vän började de att importera tyska charkuterier och åkte på turne i Sverige. Med hjälp av sin goda charkkunskap och storytelling banade de väg i de svenska matbutikerna. Med målet – god chark till folket!

Thomas Lüttgenau,
grundare och ägare.

 

Gourmetgruppen startades 1994 och har haft en bra tillväxt på den svenska marknaden. Med en föränderlig marknad och hård konkurrens påbörjade Gourmetgruppen 2014 en varumärkesresa. Verksamheten synades, produktportföljen utvärderades och vässades till, analys av marknad och befintlig/önskad målgrupp lade grunden till vårt varumärke – PAUL och THOM.