!DOCTYPE html>
x
VÅR VÄRLD AV TAPAS – Vi gör det goda enkelt!

Pressreleaser 

Paul och Thom20 november 2018

Vår nya Tapas ost La Reserva prisad på World Cheese Awards

Den 2:a november i år kammade vår nya Tapas ost la Reserva hem priset Super Gold på den årliga tävlingen World Cheese Awards som hölls i Bergen, Norge.

Tapas ost la Reserva är gjord på en blandning av får-, ko- och getmjölk som är karaktäristiskt för ostsorten Abadesa. Osten är lagrad i 10-12 månader och har tagits fram med syftet att kunna tillfredsställa ostälskare som gillar smakrika hårdostar. Den har förfinats med en tydlig ton av rostad toffé och fudge som ger osten en unik karamelliserad smak.

I den prestigefulla tävlingen World Cheese Awards placerade sig Tapas ost la Reserva på en 14:e plats utav 3742 tävlande. Genom att ha blivit utvald av minst en jury till världens bästa ost så tog Tapas ost la Reserva hem utmärkelsen Super Gold.

Utmärkelserna delas ut av en jury beståendes av 230 experter från 29 olika länder. De är uppdelade i grupper om tre till fyra medlemmar som ska utse utmärkelserna bronze, silver och gold. Därefter får varje grupp dessutom utse en ost som får utmärkelsen Super Gold baserat på ostens karaktärer såsom dess färg, textur, konsistens och smak.

Vi är enormt stolta att kunna tillhandahålla denna ost på den svenska marknaden – som ett komplement till vårt övriga tapas sortiment.

Produktlänk

 ‌​