!DOCTYPE html>
x
VÅR VÄRLD AV TAPAS – Vi gör det goda enkelt!

Brytbröd med fetaost, soltorkade plommontomater och Italy vegonade

INGREDIENSER:

Ca 10 bullar

10 g jäst

2,5 dl vatten (37 grader)

3 msk olivolja (länka)

0,5 tsk salt

6 dl vetemjöl

 

Fyllning:

0,5 dl Italy vegonade

1 dl Soltorkade plommontomater

Mykonos fårostsallad

 

Garnering:

Soltorkade tomater

Flingsalt

Olivolja

 

Enkel 90 min Skriv ut recept No: 2

Gör så här:

Smula ner jästen i bunken och rör ut den med det fingervarma vattnet. Tillsätt därefter olivoljan, saltet och vetemjölet. Knåda degen tills den är smidig. Använd mer mjöl om det behövs men försök att få en fuktig deg för att få saftiga bröd. Täck över bunken med en bakduk och låt jäsa i 30 minuter.

Under tiden kan du hacka de soltorkade plommontomaterna och låta fetaosten från mykonos fårostsalladen rinna av. 

När degen jäst färdigt kan du knåda ut den på ett lätt mjölat bakbord. Kavla ut degen till ungefär 25x30 cm.

Bred ut Italy marinaden, smula över fetaosten och de hackade plommontomaterna. Rulla ihop degen i en längd.

Skär längden i 10 bullar och lägg de i en kakform med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter.

Sätt på ugnen på 225 grader.

Ställ in brödet i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter tills det fått en fin färg och är genomgräddat.

Toppa med flingsalt, olivolja och soltorkade plommontomater.

 

Konsumentkontakt
PAUL och THOM • Skansvägen 25 • 195 72 Rosersberg
Telefon 08-594 510 70 • info@paulochthom.se