!DOCTYPE html>
x
VÅR VÄRLD AV TAPAS – Vi gör det goda enkelt!

Fetaostfylld sötpotatis

INGREDIENSER

Sötpotatis

Creme fraiche

Mykonos fårostsallad

Serranoskinka

Plommontomater

Kapris

 

Enkel 35 min Skriv ut recept No: 18

GÖR SÅ HÄR:

  1. Halvera sötpotatisen, droppa på olivolja, salta och peppra de för att sedan lägga in de i ugnen. 200 grader i ca 20-15 minuter.

  2. Börja därefter förbereda din fetaoströra:
    Häll av fetaostsalladen och lägg fetaosten, oliver och chili (en sådan) i en bunke som du sen mixar ihop med en stavmixer. Tillsätt lite creme fraiche och smaka av för att se hur krämig och mild du föredrar att röran ska vara.

  3. För att få din serrano knaprig kan du lägga hushållspapper på en tallrik, lägg serrano skinkan på och ett till lager med hushållspapper. Stoppa sedan in skinkan i ca 2-4 minuter i mikron. Håll lite koll och kika, då de kan bli klara olika fort.

  4. När sötpotatisen är klar kan du toppa den med röran, serranon och plommontomater. För den som vill passar även kapris som tillför lite extra syrlighet.

  5. Låt det smaka!

 

Konsumentkontakt
PAUL och THOM • Skansvägen 25 • 195 72 Rosersberg
Telefon 08-594 510 70 • info@paulochthom.se