!DOCTYPE html>
x
VÅR VÄRLD AV TAPAS – Vi gör det goda enkelt!

Grönkålspaj

INGREDIENSER:

Pajdeg

3 dl vetemjöl

125 g kylskåpskallt smör

3 msk kallt vatten

 

Fyllning

1 dl Fetaost (Mykonos)

1 dl Soltorkade plommontomater

150 g hackad grönkål

1 gul lök

Valnötter efter smak 

 

Äggstanning

4 ägg

3 dl mjölk

1 dl grädde

Salt

Peppar

Bruschettakrydda

 

Ädelostkräm

100 g färskost

140 g Picot Reny

Enkel 45 min Skriv ut recept No: 1

Gör så här:

Sätt på ugnen på 225 grader.

  1. Börja med pajdegen genom att hälla vetemjölet i en bunke. Smula ner smöret eller skär det i mindre tärningar för att det enklare ska kunna knådas samman till en deg. Häll slutligen på vattnet och knåda ihop ingredienserna till en fastare deg.

  2. Tryck ut pajdegen i en smord pajform, det går också bra att täcka den med bakplåtspapper. Nagga degen med en gaffel och låt den stå i kylskåpet i 30 minuter.

  3. Medan pajdegen står till sig i kylskåpet kan du börja hacka löken och förbereda grönkålen. Dra av grönkålen från stjälkarna i något mindre blad. Hacka de soltorkade plommontomaterna i önskad storlek. Fräs därefter på både lök, grönkål och plommontomaterna. Tillsätt salt, peppar och bruschettakrydda efter din egen smak.

  4. Förbered äggstanningen: blanda samman mjölk, ägg, grädde, salt och peppar i en skål. Vispa upp det tills det börjar skumma lite. Smula slutligen ner fetaosten i äggstanningen.

  5. Nu kan du grädda pajskalet i ca 10 minuter.

  6. Ädeloströran gör du genom att blanda samman färskosten med ädelosten. Fyll över i en plastpåse och klipp ett hål i botten om du inte har en spritspåse. 

  7. När pajskalet är klart kan du hälla i grönkålen och lök för att därefter täcka den med äggstanningen. Toppa pajen med valnötter och lite bruschettakrydda. Spritsa slutligen ut ädelostkrämen för att ge pajen den sista fina touchen.

  8. Grädda den mellan 20-25 minuter på 200 grader 

 

Konsumentkontakt
PAUL och THOM • Skansvägen 25 • 195 72 Rosersberg
Telefon 08-594 510 70 • info@paulochthom.se