!DOCTYPE html>
x
VÅR VÄRLD AV TAPAS – Vi gör det goda enkelt!

Lasagne på vårt vis

INGREDIENSER

Pepperballsås;

1 burk pepperballs

2 dl creme fraiche/havregrädde

 

Köttfärssås:

1 Burk soltorkade tomater

1 Burk vita bönor

1 paket salsichas

1 st Lök

1 st Paprika

2 Burkar krossade tomater

Timjan

 

Lasagne:

Lasagneplattor

Abadesaost

Salt 

Peppar

Medel 60 min Skriv ut recept No: 9

Sätt ugnen på 200 grader

Börja med att göra köttfärssåsen på salsichian, de soltorkade tomaterna, lök, paprika och de vita bönorna. Smaka av med salt, peppar och timjan. För den som gillar vitlök går det också bra att tillsätta det. Under tiden som köttfärssåsen puttrar kan du göra pepperballssåsen.

Mixa helt enkelt pepperballs med creme fraiche och smaka av med salt och peppar. Denna kommer användas istället för bechamelsås.

Sedan är det dags för att montera lasagnen! Varva lasagneplattor med pepperbalssås och köttfärssås för att slutligen toppa den med riven abadesaost. In i ugnen i 30 minuter tills den har fått en fin gyllenbrun färg.

Pssst! Om du gör köttfärssåsen nån dag innan kan du samtidigt passa på att göra en större sats för att använda den till lasagnen, då går det hela lite snabbare när du inte har lika mycket tid.

Konsumentkontakt
PAUL och THOM • Skansvägen 25 • 195 72 Rosersberg
Telefon 08-594 510 70 • info@paulochthom.se