!DOCTYPE html>
x
VÅR VÄRLD AV TAPAS – Vi gör det goda enkelt!

Matiga våfflor

INGREDIENSER

500 g mjöl

5 ägg

250 g smör

Salt

2 tsk bakpulver

Mjölk tills degen är slät

 

Tips: tillsätt kolsyrat vatten för att få de mer frasiga

 

Enkel 20 min Skriv ut recept No: 12

Gör så här:

  1. Smält smöret och kläck därefter i äggen, saltet och bakpulvret.

  2. Tillsätt därefter mjölet och fyll på med mjölken när smeten börjar bli för torr.

  3. Tillsätt mjölk tills du får en slät våffeldeg som är något tjockare än en vanlig pannkakssmet. 

  4. Slutligen kan du tillsätta lite kolsyrat vatten för att få våfforna riktigt frasiga. 

  5. Fyll därefter dina våfflor med valfri fyllning.
     
    Några tips på fyllningar:
    Soltorkade tomater, rödlök, oliver och massa ost gärna parmesan eller grana padano för att få lite extra sälta.

Konsumentkontakt
PAUL och THOM • Skansvägen 25 • 195 72 Rosersberg
Telefon 08-594 510 70 • info@paulochthom.se