!DOCTYPE html>
x
VÅR VÄRLD AV TAPAS – Vi gör det goda enkelt!

Paj med champinjoner

INGREDIENSER

3 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
5 msk vatten
0,5 tsk salt
1 ägg att pensla pajskalet med
Champinjoner, ca 800 gram
1 gul lök
3 msk olivolja
1 vitlök

2 msk Cafe de Paris
4 ägg
2,5 dl grädde
2 krm salt
1 krm vitpeppar

2 dl riven Grana Padano

 

Enkel 35 min Skriv ut recept No: 13

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Gör först pajskalet: Skär kylskåpskallt smör i kuber. Lägg allt i en bunke och arbeta snabbt ihop till en klump. Kavla eller tryck ut i en stor pajform (ca 26 cm diameter). Stick hål över botten med en gaffel.
3. Grädda pajskalet i 5 minuter.
4. Vispa upp ett ägg i en stor bunke och pensla pajskalet med ägget. Använd vad som är klar till äggstanningen sedan.
5. Grädda pajskalet i ytterligare 3 minuter.
6. Skala och hacka löken.
7. Fräs löken med pressad vitlök i olivoljan.
8. Skölj och skiva champinjonerna
9. Fräs löken i några minuter och tillsätt sen champinjonerna. När de fått färg kan du tillsätta Cafe de Paris kryddan.
10. Lägg löken och champinjonerna i pajskalet.
11. Blanda äggstanning genom att vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en stor skål. Rör sedan ner den rivna osten.
12. Häll äggstanningen i pajskalet och över fyllningen.
13. Grädda pajen mitt i ugnen i 30 minuter tills den fått fin färg och äggstanningen har stelnat.
14. Ta ut och låt svalna något  innan servering.

Konsumentkontakt
PAUL och THOM • Skansvägen 25 • 195 72 Rosersberg
Telefon 08-594 510 70 • info@paulochthom.se