!DOCTYPE html>
x
VÅR VÄRLD AV TAPAS – Vi gör det goda enkelt!

Pizzabullar med bruschettaskinka

INGRDIENSER:

150 - 200 g Bruschettaskinka

1 msk Bruschettakrydda

1 msk Tomatpuré

1 burk krossade tomater

1 msk Olivolja

3 dl riven Parmesanost/Grana Padano

Pizzadeg

Salt

Peppar

 

Enkel 30 min Skriv ut recept No: 2

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader

  1. Öppna den färdiga pizzadegen och rulla ut den på ett bakplåtspapper. Kavla ut den något för att få lite tunnare deg. Det går också bra att dra ut degen för hand om du inte har en kavel.

  2. Tomatsåsen gör du genom att blötlägga 1 msk bruschettakrydda med 3 msk vatten och 1 msk olivolja. Rör om och låt det svälla i någon minut.

  3. Häll de krossade tomaterna i en kastrull och tillsätt tomatpurén. Sätt plattan på medelvärme. Tillsätt bruschettakryddan och låt det puttra en liten stund. Smaksätt med salt och peppar.

  4. Riv parmesanosten med ett rivjärn tills du ungefär har 3 dl.

  5. När tomatsåsen puttrat färdigt kan du täcka pizzadegen. Lägg på bruschettaskinkan på ca 1/3 av pizzadegen och täck den med ost.

  6. Rulla ihop pizzan likt bullbakning längs med långsidan för att därefter skära bullarna i valfri storlek. 

  7. Lägg på plåt, toppa med ytterligare lite ost och grädda de i ca 15 minuter tills de har fått färg. 

 

Konsumentkontakt
PAUL och THOM • Skansvägen 25 • 195 72 Rosersberg
Telefon 08-594 510 70 • info@paulochthom.se