!DOCTYPE html>
x
VÅR VÄRLD AV TAPAS – Vi gör det goda enkelt!

Poké Bowl på vårt vis - medelhavsinspirerat

INGREDIENSER

Risoni

Fetaost - Mykonos fårostsallad

Pepperballs

Avokado

Rödlök

Granatäppelvinäger

Lax

Sparris

Mangold

Gurka

Vårlök

Creme fraiche

Enkel 20 min Skriv ut recept No: 15

Gör så här:

  1. Börja med den syltade löken - detta är en snabbare variant: skär upp en stor lök eller två små rödlök. Tillsätt därefter 0,5 dl granatäppel balsamvinäger, 2 tsk socker och fyll därefter på med vatten så att du nästan täcker löken. Låt det koka upp ordentligt och ställ därefter av det från plattan. Låt svalna tills du gjort klart resten av din rätt.

  2. Koka upp vattnet för att tillaga risoni.

  3. Öppna upp din serrano och låt den lufta och komma upp i rumstemperatur för att smakerna ska frigöras och lyfta.

  4. För att göra din fetaostkräm behöver du enbart mixa din mykonos fårostsallad med lite creme fraiche. För lite mer sting kan du tillsätta en chili också. Våga mixa ner oliverna också det ger en trevlig syra.

  5. Nu kan du börja fräsa på laxen på ganska hög värme där du egentligen bara vill få färg på den. Därefter är det bara att lyfta av den från plattan. Detta steg kan du göra något senare också om du vill att laxen ska vara varm.

  6. Håll koll på din risoni om det är dags att hälla av den!

  7. Dags för att hacka resten utav grönsakerna. När du gjort det kan du börja lägga upp din rätt! Dekorera valfritt och njut.

Konsumentkontakt
PAUL och THOM • Skansvägen 25 • 195 72 Rosersberg
Telefon 08-594 510 70 • info@paulochthom.se