!DOCTYPE html>
x
VÅR VÄRLD AV TAPAS – Vi gör det goda enkelt!

Potatissallad med pesto

INGREDIENSER

Parmesanost eller Grana Padano finriven ungefär 1,5 dl
Olivolja 1,5 dl
Pinjenötter 0,5 dl
Basilika 2 färska krukor
Salt och peppar efter smak

Vitlöksklyfta 1 st

Citroncest

Medel 35 min Skriv ut recept No: 24

Gör så här:

  1. Koka potatisen och låt svalna.

  2. Under tiden potatisen kokar kan du börja med peston.

  3. Börja med att bränna på pinjenötterna i en stekpanna tills de fått färg. Låt de därefter svalna.

  4. Nu kan du börja mortla eller mixa basilikan, vitlök och olivoljan. Tillsätt därefterna nötterna och slutligen osten. 

  5. Smaka av med salt och peppar.

  6. Hacka rädisorna och vårlöken som du kan toppa salladen med, antingen idag eller om du låter sallladen dra åt sig tills imorgon. Riv även lite citroncest som du kan ha som dekoration.

  7. Häll peston direkt på potatisen eller skär potatisen i kuber beroende på storlek.

 

Konsumentkontakt
PAUL och THOM • Skansvägen 25 • 195 72 Rosersberg
Telefon 08-594 510 70 • info@paulochthom.se