!DOCTYPE html>
x
VÅR VÄRLD AV TAPAS – Vi gör det goda enkelt!

Smaksatt bröd med Chorizo

INGREDIENSER

Ett paket osötad jäst

1 liter vatten

1 msk salt

4 msk olivolja

ca 22 dl vetemjöl/dinkel

Medel 100 min Skriv ut recept No: 20

Gör så här:

  1. Starta med att skära Chorizon i tunnare skivor.

  2. Därefter kan du börja med brödet. Smula ner jästen i en bunke.

  3. Häll på fingervarmt vatten, rör ut jästen försiktigt gärna med en visp

  4. När jästen har lösts upp: tillsätter du salt, olja och mjöl. Använd bara någon dl mjöl först för att få en smidig smet. Tillsätt därefter Chorizo korven. Om du tillför den innan jäsning hinner smakerna frigöras i brödet.

  5. Därefter kan du tillsätta resterande mjöl stegvis. Knåda degen tills den inte fastnar på dina fingrar längre, täck över med en handduk och låt jäsa i 30 minuter. 

  6. Nu när degen blivit stor och fluffig kan du försiktigt ta ut degen på ett mjölat bakbord. Knåda degen inte mer. Använd gärna blöta händer för att lättare hantera degen. 

  7. Nu kan du forma degen till 2 större limpor eller 6 halvstora baguetter. 

  8. Jäsning omgång två: låt vila cirka 25 minuter, även här täckt med handduken.

  9. Slå på ugnen på 175 grader (i god tid) och grädda sedan bröden i 175 grader i 30-35 minuter beroende på ugn. Om du har en pizzasten funkar det finemang och ger en extra god skorpa.

 

Konsumentkontakt
PAUL och THOM • Skansvägen 25 • 195 72 Rosersberg
Telefon 08-594 510 70 • info@paulochthom.se