!DOCTYPE html>
x
VÅR VÄRLD AV TAPAS – Vi gör det goda enkelt!

Smördegsbakelser

INGREDIENSER:

150 g Grönkål

100 g Semi-dried plommontomater

100 g färskost

140 g ädelost

Smördeg

Flytande honung

 

Enkel 30 min Skriv ut recept No: 2

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader

  1. Kavla ut den färdiga smördegen så tunt som möjligt. Använd dig av ett bakplåtspapper som underlägg för att enkelt kunna stansa ut formarna ur smördegen. Vi använde ett shotglas för att få till mindre runda former. Men går såklart att använda vilka former som helst.

  2. Hacka grönkålen och plommontomaterna i mindre bitar och fräs på dessa i en stekpanna. Använd oljan från plommontomaterna i stekpannan för att få med ytterligare smak.

  3. Smula ner Picot Reny i bunken tillsammans med färskosten. Rör om till en slät röra. Använd mer eller mindre Picot Reny beroende på tycke och smak för styrkan i ädelosten.

  4. Blanda grönkålen och plommontomaterna med ädeloströran.

  5. Klicka ut röran på smördegsformarna. Vi valde att använda dubbel smördeg, två smördegsplattor på varandra, för att få än mer fluffig deg. Sen klickade vi ut röran på smördegen.

  6. Lägg bakelserna på en plåt med bakplåtspapper och in i ugnen.

  7. Låt de grädda i ca 15 - 20 minuter tills de fått en fin färg.

 

Konsumentkontakt
PAUL och THOM • Skansvägen 25 • 195 72 Rosersberg
Telefon 08-594 510 70 • info@paulochthom.se