!DOCTYPE html>
x
VÅR VÄRLD AV TAPAS – Vi gör det goda enkelt!

Sparrispaj

INGREDIENSER

Pajdeg

  • 5 dl vetemjöl

  • 200 g kylskåpskallt smör

  • 1 dl kallt vatten

 

Äggstanning

  • 4 dl grädde

  • 4 ägg

  • 1/2 tsk salt

  • 1 krm nymalen svartpeppar

3 dl riven abadesa

 

225 grader i ca 15 minuter

200 grader 35-45

 

Sparris

Prosciutto

Enkel 35 min Skriv ut recept No: 19

Gör så här:

  1. Börja med att förbereda pajdegen. Blanda ihop mjölet, smöret och tillsätt vattnet tills du har fått en bra konsistens på degen. Bred ut den i en pajform och ställ in den i kylen i minst 30 min.

  2. När degen har vilat och blivit kallt är det dags att stoppa in den i ugnen. 225 grader och ca 15 minuter kräver första omgången.

  3. Blanda ihop äggstanningen under tiden och linda in sparrisen med prosciutton.

  4. Ta ut pajdegen för att därefter hälla i äggstanningen. Lägg ner sparrisen i pajen och skjutsa därefter in den i ugnen igen. Nu kan du sänka ugnen till 200 grader och låta pajen vara i mellan 35-45 minuter. Håll kolla på färgen, om det blir för mörkt kan du lägga över aluminiumfolie i slutet.

Konsumentkontakt
PAUL och THOM • Skansvägen 25 • 195 72 Rosersberg
Telefon 08-594 510 70 • info@paulochthom.se