Allergiguiden

Allergiguide

PAUL och THOM tillhandahåller kvalitativa och unika produkter. Vi är den sista länken innan varorna kommer ut till butik och finns tillgängliga för just dig. För att få produkterna från jord till bord krävs det flera olika länkar i den totala förädlingskedjan. Det innebär att personer med en allvarlig allergi bör förhålla sig extra noga till innehållsförteckningen för de varor som förädlas eller är sammansatta. Det finns alltid en risk att rester av ingredienser från en annan tillverkning kan efterlämna spår av någonting.

Vi följer Livsmedelsverkets riktlinjer och lagstiftning gällande allergener.
De 14 ingredienser/livsmedelsprodukter som livsmedelsverket tillhandahåller är: gluten, kräftdjur, ägg, fisk, jordnötter, sojabönor, mjölk, laktos, nötter, selleri, senap, sesamfrön, svaveldioxid, sulfit, lupin och blötdjur.

Dessa delas in under våra kategorier: Innehåller, innehåller inte och kan innehålla spår av. Märkningen ”kan innehålla spår av” använder vi oss av för att påvisa eventuell risk för att en produkt kan innehålla allergener då en producent producerar andra produkter med allergener i samma fabrik. Det är inte ett sätt för oss att slarva med rengöring eller liknande. Vi har en ständig dialog med våra leverantörer och arbetar för att uppnå en effektiv och kvalitativ process i hela kedjan.

Vår allergiguide syftar till att ge dig en snabb överblick över våra recept och produkter där du kan välja bort de ingredienser enkelt och smidigt som du inte tål – för att kunna erbjuda dig de recept och produkter med ingredienser som passar just dig.