Så fixar du Halloween

2020-10-15

BARNSLIGT GODA SPÖKFINGRAR
Dessa går hem till både stora som små! Välj vilken ölkorv du gillar – det finns allt från mild till riktigt läskigt starka.

Gör så här:
Kavla ut smördeg, skär degen i strimlor. Dela ölkorven till avlånga bitar. Sno smördegs strimlorna runt ölkorven. Lägg de invirade bitarna på en plåt eller ugnsfast form, gärna försedd med bakplåtspapper. För glänsande fingrar, pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen på cirka 200°C tills de fått fin färg. Låt svalna, spritsa ut vita ögon på fingrarna, tillsätt ett pepparkorn som pupil. Servera fingrarna tillsammans med en skål fylld med ketchup, skapa ett spindelnät med senap i skålen.

RÖKIG PUMPA PÅ BRUSCHETTA
Denna bruschetta är galet god och bjuder på både rökig och kryddig smak.

Gör så här: Kärna ur och dela upp pumpan i halvor, skär dem till små tärningar. Blanda pumpatärningar, Vegonade Arizona, rosmarin och lägg dem på en plåt. Gratinera dem i ugnen på 200°C i cirka 10 minuter. Rosta pumpakärnorna i en het panna med lite salt. Skär upp en baquette, rosta skivorna lätt, dra med en vitlöksklyfta över dem, ringla lite olja och lägg upp pumpablandningen på bröden, strö över de rostade pumpakärnorna – servera och njut!

BLODRÖD DRYCK
Sprudlande fylld med naturliga råvaror föreslår vi Lemonade Blodapelsin till Halloween. Så här skapar du en läcker Sangria!

Gör så här: Skiva upp apelsin, äpple, citron och jordgubbar. Lägg i en karaff. Fyll på med is. Häll i Lemonade Blodapelsin. Dekorera med en kvist mynta.