Så fixar du kräftskivans goda tillbehör

2020-08-19

Duka upp med smakrika tillbehör

Kräftor i all ära men det är tillbehören och människorna som gör skivan! Och vi har gjort det goda enkelt för dig – det är bara att öppna, lägga upp och njuta av allt det goda. Men vi vill gärna tipsa om lite enkla tips som kommer få smaklökarna att dansa.

Mykonos Fårostsallad
Sås: Häll av oljan (spara till dressing, grönsaker i ugn m.m.), lyft ut de röda chilifrukterna, mixa salladen tillsammans med grekisk yoghurt. För lite extra hetta tillsätt chilin.
Paj: Häll av oljan, placera ut fårostsalladen på pajskalet, häll på äggstanning och västerbottenost, grädda i ugn.

Vegonade
Aioli: Blanda majonnäs och Vegonade Mango Chili – fin hetta till kräftorna.

Salamichips
Ett gott tillskott på bordet för både stora och små är de tunt räfflade salamichipsen. Finns både med hetta och lite mildare. Kika in under recept för mer inspiration.
Ugnsrostade: Lägg salamichipsen på en plåt med bakplåtspapper, torka i ugnen i cirka 5 minuter på 200 grader, låt svalna. Fantastiskt gott som topping på sallad, bakpotatis m.m.