Sätt smak på påsken

2021-03-24

Påsktips för både stora och små

Pigga upp med lite nya inslag på påskbordet – gillar du inte ägg så kan du bjuda på toppade potatishalvor! Uppskattade små mumsbitar.

Potatishalvor med topping:
GÖR SÅ HÄR: Skala färskpotatis (eller små delikatesspotatis) och koka dem tills de är lagom mjuka. Dela på hälften, låt svalna något.

  • Blanda Vegonade Italy med majonnäs, hacka i storbladig persilja, spritsa ut och toppa med krasse.
  • Blanda Vegonade Tryffel med majonnäs och lite Dijonsenap, spritsa ut och toppa med gravad lax och dill.

Ugnsbakad lax och sparris:
Tips! Pensla laxfiléerna med Vegonade Garlic & Cheese. Tillaga i mitten av ugnen på 200°C i cirka 10 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 54°C.
Tips! Stek sparrisen tillsammans med en klick Vegonade Garlic & Cheese. Riv sedan Grana Padano över innan servering.

Sillrecept med Vegonade:
Med fem-minuters-sill och Vegonade skapar du smakrika sillrecept, klicka på länken och läs hela receptet!

Triss i potatis – läckra och snabba potatissallader! 

Bjud barnen på pizza i form av en hare – kommer garanterat uppskattas av de små.
INGREDIENSER: Vegonade Garlic & Cheese, 1 st färdig pizzadeg, finkrossade tomater, champinjoner, serranoskinka, körsbärstomater och lite färskost och ruccola.
GÖR SÅ HÄR: Rulla ut pizzan, klipp ut öron och vik upp kanterna, blanda 1 msk Vegonade Garlic & Cheese med 1 dl finkrossade tomater och bred ut på pizzabotten, dela och lägg på serranoskinka, körsbärstomater och skivade champinjoner, klicka ut färskost som små ägg (ta en tsk och gröp ut lite ost, forma med en sked till så att du får en äggform). Grädda i mitten av ugnen på 225°C i cirka 10 minuter.