BBQ sås med Vegonade

2021-04-06

Så här skapar du snabbt och enkelt 9 grymma såser och dip. Passar till vego som kött, fågel eller fisk.

Tzatziki: Riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet. Lägg i en sil och strö lite salt över. Låt ligga i cirka 15 minuter. Pressa ur övrig vätska, grovt och lägg den i en sil. Strö salt på gurkan och blanda gurkan med grekisk yoghurt och Tzatzikikrydda, smaka av med salt.

Smokey Hummus: Klicka i tahini, salt och 1 msk Vegonade Arizona i en skål, mixa med en stavmixer tills allt blir till en fast massa. Späd ut med lite vatten i taget och mixa tills den blir krämig. Tillsätt kikärtorna och mixa ordentligt i cirka 2 minuter. Smaka av med eventuellt mer salt. Tips! Du kan tillsätta lite citron för syra. Lägg upp i en skål, ringla lite olivolja över.

Tryffelmajonnäs: Blanda majonnäs med Vegonade tryffel. Tillsätt lite finhackade champinjoner.

Granatsalsa: Finhacka tomater och rödlök, häll över Crema di Balsamico Granatäpple, smaka av med lite salt och eventuellt lite svartpeppar.

Het Guacamole: Kärna ur och finhacka tomat och avokado. Tillsätt lite limesaft och 1 tsk Vegonade Mango & Chili. Rör runt. Riv ner lite vitlök och smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt lite finhackad röd lök och olivolja.

Pepperballs sås: Häll av oljan i en skål, mixa alla sötpepparfrukter med en mixerstav, häll i lite olja vid behov. Tillsätt lite creme fraiche för en mildare sås.

Vitlöksmajonnäs: Blanda 1 dl majonnäs, 1 tsk gurkmeja och 2 msk Vegonade Garlic & Cheese.

Tomatsås: Blanda 1 dl tomatketchup med 1 msk finhackade vitlöksklyftor i chilimarinad.

Dadel crema: Häll upp Dadel Crema di balsamico i en skål – perfekt till allt grillat som till sallad!