Inspirera med recept

2021-09-15

Inspirera konsument i butik

Det svenska grönsaksåret är magiskt och fyllt med härliga råvaror. September är en riktig skördemånad – härliga rotfrukter, rovor och gröna blad! Det är en riktigt rik månad fylld med fantastiska råvaror men som man inte alltid vet hur man ska tillaga. Men det kan vi hjälpa till med!

Skapa säljande exponering
Vi hjälper dig att lyfta din grönsaksavdelning. Med Vegonade skapar du enkelt unika och smakrika måltider. Vi har skyltar, recept och matinspiration för att lyfta råvarorna i säsong. Klicka här för att se exempel på skylt.

Vad skördar man i september?
I september finns det bland annat gott om blomkål, broccoli, brysselkål, grönkål, morötter, pumpa, rödkål, sparris och zucchini.
Vad sägs om ugnsrostade morötter med smak av medelhavet, kryddigt och mustiga ugnsrostade rödbetor eller slungade bönor med smak av black garlic?

Ugnsrostade morötter: Pensla morötterna med Vegonade Italy, lägg i ugnsfast form. Strö mandelflarn och riv Grana Padano över morötterna.
Mal lite extra peppar och tillsätt eventuellt lite salt. Tillaga i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Gott som tillbehör!

Vaxbönor & Haricoverts: Skölj av bönorna och blanda med 2 msk Vegonade Black Garlic. Tillaga i mitten av ugnen på 200°C i cirka 20 minuter. Rör om då och då. Går lika bra med bondbönor. Servera gärna istället för pommes frites!

Rostade rödbetor: Skär de förkokta rödbetorna i klyftor, blanda med Vegonade rödvin och tillaga i ugnen på 200°C i cirka 10 minuter. Servera med honung och chevre ost. Perfekt som en förrätt!