Jävligt god matmagi!

2020-10-01

"Galet god smaksättare"

”Det här är så genialiskt och otroligt bra produkter att jag önskar att jag själv skapat dem – Vegonade är verkligen som en smaksättare på sterioider – så galet gott 😉  Med en bas på rapsolja får vegomaten en fantastisk smakbärare. Under hösten kommer jag skapa unika recept med Vegonade – så håll utkik här på hemsidan och på Vegonade’s instagram!”. Varje vecka kommer ett nytt smakrikt recept att publiceras. En laddad fråga är ordet Palmolja. Vegonade innehåller lite RSPO certifierad palmolja för att kunna hålla hållbarheten. Enligt mig är det en kompromiss värd att göra om det innebär att vi får fram en produkt som gör att fler börjar äta mer vego!

Vill du lära dig mer om smaker så har jag satt ihop en liten smakskola. Där går jag igenom varför det inte räcker med att bara krydda med lite rosmarin, salt och peppar om du vill få till en riktigt stor smakupplevelse. Du måste också tänka på grundsmakerna, syra, sötma, sälta, beska och umami, och våga vara modig med fettet som ska bära smakerna och som ofta kanske saknas i vegomat. Allt det får du dock ”gratis” om du kör en av vegonadepåsarna. I praktiken gör de mig och mina recept nära arbetslösa då det är det jag brukar hjälper er med annars 😉

Gustav Johansson driver Sveriges största veganska matblogg – Jävligt Gott. Med sin blogg inspirerar han till att laga mer grön mat genom att visa hur enkelt det kan vara och hur gott det kan bli. Utöver bloggen och att skriva kokböcker håller han ofta föreläsningar och utbildningar i vegomat och är en frekvent debattör.

Gustav Johansson och PAUL och THOM kommer att i ett nära samarbete inspirera och sprida grön matglädje!