Sätt smak på julen

2020-12-08

Fixa ett smakrikt glöggmingel

Piffa till glöggmyset med lite nya smakupplevelser.

JULNÖTTER
Plocka ihop dina nötfavoriter, häll i en bunke, spritsa över lite Vegonade Black Garlic, blanda väl så att nötterna får Vegonade över sig. Ta fram en plåt försedd med ett bakplåtspapper, strö ut nötterna, sätt in i mitten av ugnen på cirka 225°C, rosta dem i cirka 5-8 minuter.
Ingredienser: Nötter och 1 påse med Vegonade Black Garlic

SMÖREBRÖD
Kavla ut smördeg, stansa ut med hjälp av pepparkaksformar, pensla med Vegonade Italy. Ta fram en plåt försedd med ett bakplåtspapper, placera ut dina smörebröd på plåten, grädda mitt i ugnen på 200°C i tills de fått en fin gyllenbrun färg. Det kan gå fort beroende på ugn så håll ett öga!
Ingredienser: Smördeg, 1 påse Vegonade Italy

PARMESANCHIPS
Riv Parmigian Reggiano på den grova sidan av rivjärnet, lägg allt i en bunke, blanda ned valfri mängd Vegonade Arizona, blanda allt väl. Ta fram en plåt försedd med ett bakplåtspapper, placera ut små klickar med blandningen (obs de flyter ut i ugnen) med väl tilltaget avstånd. Grädda i mitten av ugnen på 200°C i cirka 5 minuter. Låt svalna innan du lägger upp dem på ett fat.
Ingredienser: Parmigiano Reggiano, 1 påse Vegonade Arizona