Grillost marinerad och redo för grillen

Äkta grekisk grill- och stekost från Thessaloniki marinerad och redo för grillen!

2021-05-03

Perfekt till grillsäsongen presenterar vi vår grill- och stekost – marinerad och redo för grillen, stekpannan eller ugnen. Osten passar även perfekt att riva över sallad eller skäras upp i kuber och njutas precis som den är. Men vi tycker att den är absolut godast tillagad!

Våra smaker
Till grillsäsongen kommer vi med fyra marinerade grill- och stekostar.

  • Tryffel – marinerad med tryffel plockad på våren
  • Smokey BBQ – marinerad med kryddor och rökt paprika
  • Thai Lemon – marinerad med citrongräs och chili
  • Mediterranean – marinerad med örter från medelhavet.

Hur grillar man osten på bästa sätt?
Lättast är att grilla osten hel. Grilla gärna på låg värme, vänd ofta så att alla sidor av osten får en fin grillyta och de klassiska grillränderna. När den är färdig kan du skiva i tunna skivor eller lite större – perfekt till en ostburgare. En grill- och stekost är oftast dubbelvikta och osten består av två delar. Dela osten i två delar och skiva bitarna relativt tjocka. Grilla på medelvärme i några minuter på båda sidorna.

Recept
Det bästa med grill- och stekosten är att du kan variera den i oändlighet. TIPS! Stek små bitar av grill- och stekost istället för färs i taco och lasagne. Gör en smarrig pytt med potatis, rotfrukter och grill- och stekost toppa med ett örtsmör och senapskräm med bitar av äpple, honung och creme fraiche och senap!

Återförsäljare
Du finner våra grill- och stekostar hos välsorterade ICA handlare. Hittar du den inte i din ICA-butik – fråga dem så kan de få hem dem med nästa leverans!