Gröna nyheter

2021-02-09

Gyllene tider – två nya smaker av Vegonade

Vi välkomnar två nya fantastiska smaker till vår Vegonade-familj: Vegonade Tryffel och Vegonade Rödvin. Mustiga och fyllda med smak kommer de att komplettera Vegonades smakpalett perfekt. 

Vegonade Tryffel är fylld med smak av tryffel som plockas på våren och Vegonade Rödvin är riktigt mustig och perfekt för ragu, långkok och grytor.

Och till mångas glädje kliver även Vegonade Garlic & Cheese åter in med sin karameliserade smörsmak av vitlök och lagrad italiensk hårdost.

From med vecka 11 kommer de att rullas ut i butiker runt om i Sverige. Hittar du dem inte hojta till i din butik och be dem beställa hem dessa godingar.

Vegonade Tryffel – vegansk
Vegonade Rödvin – vegansk
Vegonade Garlic & Cheese – lakto ovo vegetarisk

Recept Pasta Tryffel:
1 paket penne pasta
1 paket facon (veg), skäres i små bitar
2 gula lökar, finhackas
1 vitlöksklyfta
Vegonade Tryffel, mängd efter tycke och smak
1 dl vodka
3 dl Grädde/havregrädde
Ev extra sälta – havssalt

Gör så här:
Koka upp pasta penne i välsaltat vatten – al dente. Fräs på lök och facon tillsammans med lite utav Vegonade Tryffel. Skiva ner vitlöken och låt den svettas lite. Häll på vodkan, reducera. Tillsätt lite utav pastavattnet alt smaka av om extra salt behövs. Tillsätt grädden/havregrädden, reducera något.