​Tapas sätter guldkant på picknicken

Under augusti lockas många till parker och badstränder. PAUL och THOM tipsar om vad du ska lägga i picknickkorgen för att göra sommardagarna fulländade.

Just nu är det högsommar och det märks i landets städer. Gator och torg ligger öde, medan de flesta parker sjuder av liv och rörelse. För att stilla hungern under de många soltimmarna tar många med sig en picknick till utflykten. De som vill sätta guldkant på lunchen eller middagen väljer en av PAUL och THOMs populära Tapasbrickor. De högkvalitativa tapasbrickorna passar både stora som små och det är enkelt – bara att öppna och njuta.
– De är även perfekta som förrätt. Ta av plasten från Tapasbrickan, lägg upp på ett fat och servera med bröd, en fin olivolja och salt. Det brukar vara väldigt uppskattat, säger Åsa Anvelius, marknadschef PAUL och THOM.

PAUL och THOMs Tapasbrickor finns i fem utföranden:

1.Tapas Trio – chark och ost.

2.Tapas Italia – chark och ost.

3.Tapas Iberico – chark

4.Tapas Vegetarisk – inläggningar och ost

5.Tapas Grande – chark, inläggningar och ost

I den spanska klassikern Tapas Trio finner du kryddig salami, lufttorkad Serranoskinka och krämig Iberico-ost. Osten liknar Manchego i karaktär och är tillverkad av en blandning av får-, get- och komjölk, vilket ger en mild, men aromatisk smakupplevelse. För de som är på jakt efter något kryddigare erbjuder PAUL och THOM sin Tapas Italia som innehåller rökt Prosciutto Trentino, Salami Napoli och Pecorino-ost. Som namnet antyder, Pecora betyder får på italienska, är hårdosten Pecorino tillverkad av smakrik fårmjölk. För att få ut det mesta av picknicken bör Tapas-brickorna tas ur kylväskan en stund innan de ska avnjutas.
– Om de får ligga till sig i rumstemperatur, eller parktemperatur, i ungefär 10 minuter så kommer smakerna fram som bäst. Jag vill även passa på att tipsa om vår fantastiska Serrano-skinka som inte kräver kyla. Passar perfekt för båten, camping eller picknick, avslutar Åsa Anvelius.

Fler tips på picknickmat från PAUL och THOM

Enchiladas med Bruschettafyllning

Portioner 6

Tidsåtgång cirka 15 minuter

INGREDIENSER

Wraps

Tapas ost la Reserva

Mykonos fårostsallad

Plommontomater

Crème fraiche

Bruschettaskinka alt. Serranoskinka

Bruschettakrydda

Gör så här:

Börja med att göra i ordning de två olika rörona.

Bruschettaröra:

1,5 msk Bruschettakrydda

3 dl crème fraiche

Några tärningar fårost

Blanda ihop ingredienserna och låt stå.

Fetaoströra:

Resterande fårost, oliver och chili (en sådan) från Mykonos-fårostsalladen som du mixar ihop med en stavmixer. Tillsätt lite crème fraiche och smaka av för att se hur krämig och mild du föredrar att röran ska vara.

Nu kan du börja fylla dina enchiladas. Ta en wrap och bred ut Bruschettaröran, lägg på ordentligt med Tapas ost la Reserva, lägg därefter på Bruschettaskinka och plommontomater för att avsluta med ett till lager tapas ost. Osten behövs på båda sidor för att den ska fästa ihop wrapsen ordentligt.

Börja med att steka på de på medelvärme så att osten hinner smälta ordentligt och wrapsen får en fin färg. Skär upp i fyra bitar och servera tillsammans med fåroströran.

Här hittar du fler goda recept från PAUL och THOM.