Vårsallad med primörer och salamichips

Bjud på en smakrik och matig sallad med vårens primörer. Passar som tillbehör eller som solitär på matbordet.

Krispigt grönkål och salta salamichips.

Krispigt grönkål och salta salamichips.

 

GÖR SÅ HÄR: Plocka ut små spröda morötter, dela dem på längden, sjud dem i hett vatten. Lägg dem därefter på grillen för yta, pensla med olja och strö lite sesamfrön över dem. Tillaga grönkålen i ugnen, sprinkla över lite olja. Skölj av rödkål och lägg i botten av ett stort fat, toppa med den krispiga grönkålen, salamichips, morötter och Physalis frukt, riv rikligt med Grana Padano över.

Fårostdip med smak av Grekland.

Fårostdip med smak av Grekland.

Mixa en halv burk av Mykonos fårostsallad (utan peperoni och chili) tillsammans med 2 dl grekisk yoghurt till en slät sås. Bryt ner lite bitar av fårosten innan servering.

Smaksättare för sommarens primörsallad.

Smaksättare för sommarens primörsallad.