Vegonade sätter smak på påskens goda

Bjud på ett färgsprakande och smakrikt grönt inslag i påsk. Passar – flexiterianer, lakto-ovo-vegeterianer och kötterianer! Vad sägs om en grönkålssallad med sparris, halloumi och rostade valnötter och vällagrad Grana Padano som avslut. 

Det här är verkligen en trio i Vegonade och så enkel att skapa. Med Vegonade Arizona får du smaken av nygrillat och rökiga toner – passar perfekt till halloumi. Valnötterna rostas i Vegonade Black Garlic och sparrisen och grönkålen smaksätts med Vegonade Garlic & Parmesan. En riktigt krispig och smakrik sallad.

De tre musketörerna smaksätter påskens goda.

Har ni smakat Black Garlic – det svarta guldet – söt och mild.

INGREDIENSER
250g halloumi
275g grönkål
1 knippe grön sparris
75g valnötter
1 msk smör
2 msk Vegonade Black Garlic
4 msk Vegonade Arizona
1 påse Vegonade Garlic & Parmesan*
Grana Pandano

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skölj av grönkålen, slunga kålen i en salladsslunga så att överblivet vatten rinner av.
  2. Blanda kålen med Vegonade Garlic & Parmesan, massera så att Vegonaden och kålen blandar sig.
  3. Lägg ut kålen på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Tillaga i övre delen av ugnen på 175°C i cirka 10 minuter (tills kålen är krispig).
  5. Blanda valnötter tillsammans med Vegonade Black Garlic.
  6. Lägg valnötterna på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Rosta i ugnen på 175°C i cirka 10 minuter.
  8. Skär halloumin i bitar, pensla dem med Vegonade Arizona.
  9. Stek halloumin i stekpanna tills den får fin färg.
  10. Stek sparrisen i smör, klicka i 2 msk av Vegonade Garlic & Parmesan.
  11. Lägg upp allt i en skål eller form, grunda med grönkål, halloumi, sparris och avsluta med att riva Grana Padano över och strössla valnötterna över salladen.

*Garlic & Parmesan är en Lakto-ovo-vegetarisk produkt som innehåller
(pastöriserad komjölk, mjölksyrabakterier, ystenzym)