Vitlöksbröd la Reserva

Enkel

Snabblagat vitlöksbröd med brytbröd, tapas ost och persilja – perfekt att duka fram med på bordet! En riktig höjdare för både stora och små.

Ingredienser

Vitlöksbröd

1 st lantbröd eller valfri limpa

150 g smör

1 knippe bladpersilja

4 st vitlöksklyftor

250-300 g Tapas ost la Reserva (finns i delikatessdisken)

Havssalt

Gör så här

Skär brödet så att ett rutmönster skapas.

Sätt på ugnen 200°C. Smält smöret i en kastrull, pressa ner vitlöksklyftorna och rör om. Smaka av med lite havssalt.

Finhacka persiljan och vänd ner i det smälta smöret. Spara lite till garnering.

Skär osten i små bitar.

Häll smörblandningen över brödet så att det sjunker ner i skårorna på brödet.

Tryck ner ostbitarna mellan skårorna i brödet. Grädda tills osten har smält i mitten på ugnen i 200°C.

Kopierat!