Delikatessdisken

I delikatessdisken finner du småskaligt lufttorkad chark, salami, ost samt inläggningar och oliver.

;

Bresaola Punta D`Anca

Bresaola som traditionen bjuder. Lufttorkad av nötrulle (oxinnanlår) från Valtellinadalen. Lufttorkad i ca 11-12 månader.

Bruschettaskinka

Saftig skinka smaksatt med vår egna Bruschettakrydda. Unik skinka med delikat italiensk smak av bruschetta. Saftig lyx fjärran från vardagen. En vinnare bland skinkor. Lättkokt med bruschetta kryddor invändigt och utsida därefter rökt.

Bränneboskinka

Rökt enmuskelskinka av traditionellt snitt. Mustig och välutvecklad rökighet.

Cocoq Paprika

Vår populära ugnsbakade Cocoq, av rent kycklingkött och kalkonkött med paprika, morötter och fin kryddning.

Delikatesslimpa

Ugnsstekt belgisk Delikatesslimpa är mångas favorit. Gjord på en kryddig, mycket finmald färs.

Fransk Lantsalami

n! Lång mognad med högsta kvalitet och smak. Rågbrödsformad bit utan behov av avmantling. Tillverkad i Ardennerna.

Grön Peperoni med färskost

Färskostfyllda avlånga gröna peperoni med medium styrka. Goda som snacks eller till grillat kött.

Gröna oliver med färskost

Urkärnade fina gröna oliver fyllda med ost av fetatyp som marineras i vegetabilisk olja med örter och kryddor.

Grönpepparsalami

Premiumsalami, kallrökt och lufttorkad salami rullad i hel Grönpeppar från Madagaskar.

Gårdscoppa fänkål

Coppa smaksatt med fänkål, småksaligt tillverkad i Toscana Italien.

Gårdspancetta

Lufttorkad Pancetta, kryddad med italienska örter. Perfekt att smaksätta pastarätter med.

Gårdsprosciutto 18+

Lufttorkad i minst 18 mån. Ljuvligt smakrik, kryddighet, sälta och härlig doft. Unik!

Gårdsprosciutto Rödvin

Lufttorkad i 12 månader. Marinerad 14 dagar i rödvin(Morellinodruvan). Smakrik och delikat i tonen, mjäll textur.

Gårdsprosciutto Tryffel

Lufttorkad i minst 14 mån. Smaksatt med färsk tryffel och vitlök! Riklig smak och fin sälta. En riktig höjdare!

Gårdsprosiutto Barolo

Lufttorkad prosciutto med välbalanserad sälta, lagrad i barolovin.

Gårdsprosiutto Tryffel

Lufttorkad prosciutto med välbalanserad sälta, smaksatt med svart tryffel.

Gårdssalami fänkål

Lufttorkad i 60 dagar och är beredd av utvald köttråvara. Smaksatt med det finaste urval av kryddor, fänkål och köttråvara. Ljuvlig dolce. Smälter i munnen.

Gårdssalami tryffel

Lufttorkad i 60 dagar och är beredd av utvald köttråvara. Smaksatt med gårdsplockad tryffel. Ljuvliga tryffeltoner.

Hjärtformad Ostsalami

Tysk högklassig salami formad till ett hjärta. Kallrökt, lufttorkad och rullad i 10 månaders lagrad Parmesan.

Hjärtformad Pepparsalami

Tysk högklassig salami formad till ett hjärta. Kallrökt, lufttorkad och rullad i svart- och vitpeppar.

Honungsskinka

Mager kvalitetsskinka, milt rökt och honungsmarinerad. Fin balans mellan sötma och sälta. Utsökt till buffén.

Höglandsskinka, basturökt

Handlagd helmuskelskinka. Rökt över vedeldat aggregat med endast naturliga tillsatser.

Jamon Duroc Centro

Högkvalitativ lufttorkad spansk skinka av grisrasen Duroc. Bra fettmarmorering, saftig och med smak liknande Iberico.

Kalkonbröst, Bruschetta

Ugnsstekt sous-vide, kryddad och smaksatt med Bruschetta kryddblandning, därefter rökt. Perfekt till bufféer, smörgåstårtor och sandwich.

Kalkonsalami

Fläskfri och bokrökt premiumsalami skapad endast på kalkonkött och vegetabiliskt fett.

Marcona Mandlar, Citron

Spanska Marcona mandlar, smaksatta med citron.

Marcona Mandlar, Havssalt

Spanska marcona mandlar, smaksatta med havssalt.

Marcona Mandlar, Rosmarin

Spanska marcona mandlar, smaksatta med rosmarin.

Marcona Mandlar, Tryffel

Spanska marcona mandlar, smaksatta med tryffel.

Mignonskinka, Kallrökt

Ett lyxigt alternativ till lufttorkade produkter. Går att skära tunt och ser ut som en lufttorkad skinka. Smaken är mild och rökig med en god sälta.

Mortadella Bologna I.G.P

Klassisk italiensk mortadella Bologna I.G.P. certifierad (skyddad ursprungsbeteckning). En bra mortadella kokas långsamt på relativt låg temperatur och får en fin konsistens och mild delikat smak. Fin konsistens och mild smak.

Mortadella Farcitella

Denna mortadella är ett konstverk. Smaksatt med oliver, paprika och kryddor. Ett smycke i disken och smaken tar dig direkt till Lombariet! Smakrik och saftig. Nötfri!

Mortadella Pistage

Klassisk italiensk Mortadella av rent griskött med pistagenötter. En bra mortadella kokas långsamt på relativt låg temperatur och får en fin konsistens och mild delikat smak.

Napoli Salami

Premiumsalami, kallrökt, lufttorkad och rullad i ost och napolitanska kryddor.

Ostsalami

Premiumsalami, kallrökt, lufttorkad och rullad i en ostmix av Emmentaler och Comté.

Pastrami

Flatrökt och pastramikryddad från helmuskelskinka. Saftig och välbalanserad sälta. Perfekt till bufféer, smörgåstårta eller till sandwich.

Pepino Rosso med färskost

Fantastiska, färskostfyllda, urkärnade röda sötpepparfrukter i marinad med raps och olivolja. Goda till grillat eller tapas och snacks.

Pepparsalami

Premiumsalami, kallrökt, lufttorkad och rullad i svart- och vitpeppar.

Picksalami, kallrökt

Klassisk ungersk Picksalami. Finmald och finstämd i smaken med schalottenlök. Salamin kallröks över en eld av speciell bokved som torkat mer än två år. PICK salami når sin fulländning genom den långsamma mognadsprocessen där salamin lufttorkas i 90 dagar, en process som ständigt övervakas av en salamimästare. Den karaktäristiska smaken och utseendet beror på det speciella vita ädelmögel som, tack vare stadens unika mikroklimat, utvecklas på salamins utsida. Resultatet är en ren, fin, ytterst smakrik och mycket hållbar kvalitetsprodukt, framställd utan onödiga tillsatser.

Prosciutto Cotto Azzuro

Ferrarini gör den kanske bästa kokta italienska skinkan, kokt i saltvatten med 21 aromatiska örter. Denna Cotto Azzurro är saftig och smakrik. Ett suveränt komplement till en kvalitativ manuell disk.

Prosciutto Crudo

Högkvalitativ helmuskelskinka och lätthanterlig i blockform. Lufttorkad i minst 8 månader.

Prosciutto San Daniele

Lufttorkad i minst 12 månader. Karakteristisk sötma och kraftig arom.

Prosciutto di Parma D.O.P

Helmuskelskinka, lufttorkad i 14-16 månader. Ljuvligt smakrik med sälta och härlig doft.

Prosciutto di Parma Pelatello D.O.P

Praktisk pelatelloskärning som ger hela fina skivor med ett minimum av svinn. Lufttorkad i minst 13 månader. Nötig och med ljuv sötma i sluttonerna.

Salaggio med Taleggio

Tysk premiumsalami smaksatt med den italienska ädelosten Taleggio. Finstämd smak och sälta.

Salami Emilia

Mycket välsmakande salami gjord av Parma certifierad köttråvara från regionen Reggio Emilia i Emilia-Romagna i norra Italien.

Salami Milano

Italiensk salami från Ferrarini enligt traditionen i Milano. Lufttorkad i 60 dagar. Finmald och mild smak.

Salami Napoli

Italiensk salami enligt traditionen i Neapel. Griskött blandat med lite späck. Välbalanserad smak.

Salami Ventricina

Italiensk salami enligt traditionen i Abruzzo. Gjord av griskött blandat med salt, rödvin, peppar, rosmarin och vitlök samt en nypa chili. Intensiv smak och robust karaktär, härlig italiensk salami

Serrano Centro

Kärnan av Serranoskinkan med en andra torkning. Nötig smak. Lufttorkad i minst 11 månader.

Serrano Guld

Härkomstcertifierad helmuskelskinka. Lufttorkas på 1050 meters höjd i upp till 12 månader.

Soltorkade tomater med färskost

Balsamvinägermarinerade soltorkade tomater, lagda två och två med färskostfyllning mellan. Till grillrätter eller som tapas.

Tomat/Basilikasalami

Premiumsalami, kallrökt, lufttorkad och rullad i basilika, tomat, kryddor och persilja.

Vindelnrökt Flatrökt Skinka

Klassiker! Fantastiskt rik röksmak (mer än skinka i nät), saftig och välbalanserad sälta. Perfekt att bita och skivas i maskin.

Vindelnrökt Fläskkarré

Tydlig röksmak och balanserad sälta. Svensk mästare vid chark-SM både 2016 och 2018 "Sveriges bästa varmrökta produkt"

Vindelnrökt Sidfläsk

Rik röksmak och välbalanserad sälta. Belönad på Chark-SM 2016 & 2018 ”Guldkvalitet”. Perfekt i matlagning som smaksättare!

Vindelnrökt Skinka, nät

Storsäljare i Norrbotten! Lättare röksmak, saftig och välbalanserad sälta. Regelbunden i formen och lätt att hantera i maskin.

Vindelnrökt renstek

SÄSONGSVARA JUL. Rökt renstek i alvedseldad ugn enligt hantverksmässiga och genuina metoder. Välbalanserad sälta och fin, tydlig röksmak.

Vindelnrökt Älgstek

SÄSONGSVARA JUL. Rökt älgstek i alvedseldad ugn enligt hantverksmässiga och genuina metoder. Välbalanserad sälta och fin, tydlig röksmak.

Vitlöksformad Salami

Kallrökt premiumsalami med tydlig smak av vitlök. Den vitlöksformade salamin smyckar disken och bidrar till upplevelsen av sortimentet.

Vitlökssalami

Premiumsalami, kallrökt, lufttorkad och rullad i krossad vitlök.

Åhus Ålarökt skinka

Handlagd helmuskelskinka och traditionellt rökt som ål med endast naturliga tillsatser.

Örtsalami

Premiumsalami, kallrökt och rullad i franska örtkryddor med smak från Provence.
;