En ostbricka ska gärna ha lite variation. Några med mer lagring för mer intensiv och nötig smak, och andra mildare för med neutral smak och len känsla i gommen. Mixa upp med tunt skuren chark och smakrika tillbehör och dryck.
Catarina König's ost- och charkbricka
Enkel
Ingredienser
Ost
1 st Saluhall Creamy
1 st Saluhall Grande
1 st Saluhall Reserva
1 st Saluhall Deluxe
Chark
Välj ut några av dina favoriter. Jag har valt Prosciutto, Fuet, Chorizo, Diavola och Fransk Lantsalami.
Tillbehör
Servera med salta kex, gärna lite krispiga med extra sälta samt päron och vindruvor.
Dryck
Servera gärna med lite vin. Jag föredrar ett glas vitt vin till. Att sitta med något gott i glaset och avnjuta ost och chark är fantastiskt.
Gör så här
Välj ut någon fin bas att lägga upp allt på. Jag har valt en gammal skärbräda med mycket karraktär.
Öppna förpackningarna gärna 15 minuter innan du börjar lägga upp chark och ost.
Skär ostarna i både kuber, bitar och stänger. Lägg upp i små öar på skärbrädan.
Variera upplägget med lufttorkad chark i små plockvänliga knyten.
Skär upp päron och lägg upp vindruvor samt kex.