Tagliatelle med spenat och Gouda Reserva
Enkel
Vardagen är ofta full av måsten, och tiden till matlagning kan kännas knapp. Därför har vi tillsammans med Catarina König tagit fram smakrika och enkla recept som gör det lätt att laga god mat för hela familjen – även när tiden är knapp. Låt dig inspireras och njut av vardagsmaten på ett nytt sätt!
Vill du lyfta dina vardagsmåltider? Ibland är det enkla det bästa! Gör små tweaks och förvandla vardagen till något smakrikt och njutbart! Här har vi samlat lite tweaks:
Förvandla vardagen till något extra med våra smakrika Goudaostar. Oavsett om det är en krämig pasta, en gyllene gratäng eller en lyxig ostmacka får vår Goudaost stå i centrum och lyfta dina måltider till nya höjder. Små stunder av vardagslyx – varje dag! Här nedan bjuder vi på tre enkla och snabblagade recept som gör vardagen både godare och roligare.
KONSISTENS: Mjuk och krämig Goudaost.
SMAK: Mild, krämig och alldeles underbar. Snäll för allas smaklökar, både för dem som gillar milda ostar samt hos den yngre publiken.
LAGRINGSTID: Osten lagras naturligt i 2 månader.
TILLVERKNING: Vid tillverkning används endast helmjölk* och skummas inte under tillverkningen. Detta innebär att vår långlagrade ost inte smular på samma sätt som andra långlagrade ostar. Korna strövar fritt 6 månader om året och äter mestadels gräs, även inomhus. Osten har en naturell ostfärg, lite blekare än andra ostar då den är fri från färgämnen.
LÖPE: Osten innehåller endast Ystenzym, alltså mikrobiell "löpe" som tillverkas av mikroorganismer.
URSPRUNG: Nederländerna
KONSISTENS: Halvmjuk och smakrik Goudaost.
SMAK: Lagrad ytterligare 4 månader vilket gör den lite fastare i konsistensen med en mer koncentrerad smak och angenäm sälta.
LAGRINGSTID: Osten lagras naturligt i 6 månader.
TILLVERKNING: Vid tillverkning används endast helmjölk* och skummas inte under tillverkningen. Detta innebär att vår långlagrade ost inte smular på samma sätt som andra långlagrade ostar. Korna strövar fritt 6 månader om året och äter mestadels gräs, även inomhus. Osten har en naturell ostfärg, lite blekare än andra ostar då den är fri från färgämnen.
LÖPE: Osten innehåller endast Ystenzym, alltså mikrobiell "löpe" som tillverkas av mikroorganismer.
URSPRUNG: Nederländerna
KONSISTENS: Halvhård och smakrik Goudaost.
SMAK: Klivet till denna ost är ytterligare ett steg i karaktärstrappan. Här börjar osten hårdna något mer, men fortfarande krämig och fin i sin konsistens. Lagringen gör sig påmind i form av små fina saltkristaller som förstärker ostens karaktär och smakupplevelse.
LAGRINGSTID: Osten lagras naturligt i 12 månader.
TILLVERKNING: Vid tillverkning används endast helmjölk* och skummas inte under tillverkningen. Detta innebär att vår långlagrade ost inte smular på samma sätt som andra långlagrade ostar. Korna strövar fritt 6 månader om året och äter mestadels gräs, även inomhus. Osten har en naturell ostfärg, lite blekare än andra ostar då den är fri från färgämnen.
LÖPE: Osten innehåller endast Ystenzym, alltså mikrobiell "löpe" som tillverkas av mikroorganismer.
URSPRUNG: Nederländerna
KONSISTENS: Hård och smakrik Goudaost.
SMAK: Här pratar vi högst upp på karaktärstrappan. Nu har osten lagrats 24 månader och de underbara saltkristallerna utmärker sig allt tydligare, och smaken blir allt mer nötig, lite kolaaktig, näst intill karamelliserad i smaken som brynt smör. Fantastiskt god med otroligt mycket smak som gärna vill mötas av dryck med lite kropp.
LAGRINGSTID: Osten lagras naturligt i 24 månader.
TILLVERKNING: Vid tillverkning används endast helmjölk* och skummas inte under tillverkningen. Detta innebär att vår långlagrade ost inte smular på samma sätt som andra långlagrade ostar. Korna strövar fritt 6 månader om året och äter mestadels gräs, även inomhus. Osten har en naturell ostfärg, lite blekare än andra ostar då den är fri från färgämnen.
LÖPE: Osten innehåller endast Ystenzym, alltså mikrobiell "löpe" som tillverkas av mikroorganismer.
URSPRUNG: Nederländerna