Vår boeuf bourguignon är en klassiker med en twist – vi har låtit vår eldiga ölkorv Lucifers Love smälta in i grytan och ge den en subtil hetta och en extra smakrymd. Resultatet blir en mustig, fyllig gryta där rödvin, örter och mör nötkött möter den kryddiga karaktären från korven – en perfekt kombination för dig som vill sätta lite djävulskt god glöd på middagsbordet.

Boeuf bourguignon med Lucifers Love
Medel
Ingredienser
Boeuf bourguignon
1 kg Högrev i bit
150 g Vindelnrökt sidfläsk
160 g ölkorv Lucifers Love
4 st Schalottenlökar
3 st Vitlöksklyftor
4 st Morötter
2 msk Tomatpuré
5 msk Smör
1 1/2 dl Vatten
2 msk Vetemjöl
6 dl Mustigt rödvin
2 msk Koncentrerad kalvfond
1 msk Mörk soja
Kryddor: timjankvistar, ett par lagerblad, salt och svartpeppar.
Gör så här
Skär köttet i lite större bitar. Tärna sidfläsk och ölkorv Lucifers Love. Skala och skär ner schalottenlök, morötter och vitlök i bitar. Häll ner i grytan och fräs på dem tillsammans med smör. Tillsätt hälften av fläsket och ölkorv Lucifers Love samt tomatpuré.
Bryn köttet i en stor stekpanna tills det får fin färg. Tillsätt vattnet, låt puttra och vänd ner de frästa grönsakerna. Pudra över mjöl genom en sil och rör om. Tillsätt det mustiga vinet, fond, soja, timjankvistar och lagerblad.
Låt koka upp och låt sedan sjuda på svag värme med locket lite på glänt i cirka 2 timmar. Känn av tills köttet är så där mört och fint. Servera med kokt potatis eller potatismos.