Patatas Bravas

Enkel

Patatas Bravas är nog en av de mest kända tapasrätterna. Vi har gjort det ännu enklare och snabbare att tillreda, bara att dela potatisen, blanda med krydda, steka och njuta!

Ingredienser

Patatas Bravas

1 kg Fast potatis

3 msk Patatas Bravas krydda

Olivolja

Gör så här

Skölj av och dela potatisen i mindre bitar.

Ringla över olivolja och strö över Patatas Bravas kryddan, blanda väl.

Lägg i en ugnsfast form och tillaga i mitten av ugnen på 225°C. Känn med sticka när potatisen är klar.

Servera med majonnäs eller en het sås.

Kopierat!

Produkter i receptet

Allt om patatas bravas

  • Patatas bravas är en populär spansk tapasrätt som består av kubade och stekta eller friterade potatisar serverade med en kryddig sås, ofta baserad på tomater eller aioli. Denna rätt är känd för sin robusta smak och är en favorit i tapasbarer över hela Spanien.

  • Patatas bravas är en klassisk spansk tapasrätt som har sina rötter i Spaniens barer och tavernor. Ursprungligen från Madrid, har denna populära rätt spridits till olika regioner över hela landet, där den har anpassats till lokala smaker och ingredienser. Grundreceptet består av kubade, stekta potatisar som serveras med en kryddig tomatsås eller en vitlöksaioli, beroende på regionen. Såsen, som är känd för sin distinkta hetta, varierar ofta med tillsatser av paprika, chilipeppar eller vitlök.

     

    Patatas bravas blev först kända i mitten av 1900-talet och har sedan dess blivit en stapelvara i spanska köket, älskad för sin enkelhet och robusta smaker. Denna rätt är inte bara en favorit bland lokalbefolkningen utan har även blivit en symbol för spansk matkultur bland internationella matentusiaster. Patatas bravas fortsätter att vara en omtyckt del av tapasmenyn, både i Spanien och över hela världen

  • För att göra patatas bravas hemma, börja med att tärna potatis i lika stora bitar, rosta dem i ugnen eller fritera dem tills de är gyllenbruna och krispiga. Servera dem sedan med en kryddig sås eller aioli.

  • För patatas bravas är det bäst att använda stärkelserika potatissorter som russet eller yukon gold eftersom de blir krispiga på utsidan och mjuka på insidan när de tillagas. Dessa sorter håller formen bra under fritering eller rostning.