Känner du igen pepparrotssill så vet du nog också om att bacon eller knaprig Serrano smakar gott till det. Vi provade att ugnsrosta salamichipsen och serverade de med sillen - det blev riktigt gott! Bjud på nya sill sorter till sommaren och överraska dina gäster med nya smakupplevelser.
Pepparrotssill med Salamichips
Medel
Ingredienser
Pepparrotssill
300 g Löksill
1 msk Citronsaft
4 dl Creme Fraiche
2 msk Majonnäs (Hellman)
2 msk riven Pepparrot
1 tsk Honung
1 förp Salamichips
Salt
Gör så här
Börja med att hälla av sillen, häll bort löken och kryddpepparn från laget.
Du kan blanda samman creme fraiche, majonnäs, citronsaft och honung.
Skala och riv pepparroten. Blanda samman med röran ovan.
Ugnsrosta salamichipsen på 200° i ca 10 minuter eller tills de blivit knapriga. Låt torka på hushållspapper innan servering.
Blanda ner sillen i röran och smaka av med salt. Tillsätt mer citron om du vill ha en högre syra.
Kopierat!