Nyhet

Salami från Toscana

Småskaligt tillverkad salami enligt traditonellt hantverk i Toscana, Italien. Smaksatt med lokalt procucerad fänkål och mustigt rödvin. Lufttorkad i naturrum med de ljumma toscanska vindarna.

nyhetsaluhallsalami.png

I den lilla byn Roccastrada som är belägen i hjärtat av Toscana, Italien, tillverkar vår leverantör Subissati ren charkmagi. Byn ligger högt upp på kullar med magiska vyer över det toscanska landskapet. Detta gynnar tillverkningen av naturligt lufttorkad chark då den "goda" luften är en god bundsförvant för konservering och mognad.

”Bra råvaror, salt, havsvind och tid”.

Med fokus på god djurhållning och lokala grödor skapas magi. Grisarna strövar fritt och bökar efter föda, denna miljö bidrar till en en naturlig tillväxt av djuren. De enda tillsatserna för den ljuvliga charken är salt, kryddor, tid och den naturliga bergsluften.

Våra nyheter Saluhall Fänkålssalami och Saluhall Rödvinssalami är inga undantag. Tillverkad med lokal köttråvara och torkad fänkål från Toscana samt mustigt rödvin därefter långsamt lufttorkad. Välbalanserad sälta och fina toner av fänkål och rödvin smälter dessa salamis i munnen. Passar perfekt som solitär men även tillsammans med annan chark och ost på tapasbrickan.

Finns hos välsorterade ICA-butiker! Hittar du den inte i din butik - fråga efter den.