Albondigas är spanska köttbullar som serveras i mustig tomatssås. Serveras ofta i het panna på tapasbarer i både Spanien och Mexico. Vi har smaksatt våra köttbullar med den spanska kryddan Patatas Bravas för lite sting!

Albondigas
Medel
Ingredienser
Albondigas
500 g nötfärs (vego/sojafärs)
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 knippe bladpersilja
1 msk Patatas Bravas krydda
1 st ägg
2 msk ströbröd
Olivolja
Tomatsås
1 gul lök, 1 tsk socker, 1 tsk oregano, 1 burk finkrossade tomater, 1 dl vitt vin, bladpersilja.
Gör så här
Blanda ägg, finhackad lök/persilja/vitlök, Patatas Bravas krydda tillsammans med köttfärsen. Arbeta ihop.
Forma och rulla färsblandningen till lagom stora bollar.
Hetta upp oljan i en djup stekpanna. Stek bullarna tills de fått en fin gyllene färg. Låt de vila på en bit hushållspapper och rinna av.
Tomatsås: Spara oljan i pannan, fräs finhackad lök, tillsätt socker och oregano. Tillsätt de krossade tomaterna och vinet. Lått puttra i cirka 10 minuter. Lägg i köttbullarna och servera med finhackad bladpersilja över.