Breadsticks med Gouda Reserva

Enkel

Spröda breadsticks med vitlök, örter och Catarina König's ost Saluhall Gouda Reserva. Perfekt som tilltugg, mingelmat eller till fredagsmyset.

Ingredienser

Breadsticks

1 förp Smördeg, färsk

125 g Saluhall Gouda Reserva

1 st Ägg

25 g Smör

1 knippe Färska örter, persilja

1 st Vitlöksklyfta

Havssalt och peppar

Pepperballssås

1 burk Pepperballs

Gör så här

Sätt ugnen på 200 °C.

Kavla ut smördegen.

Smält smöret, pressa i vitlöksklyftan, finhacka persilja och rör om. Låt svalna lite, pensla sedan smördegen.

Riv Saluhall Gouda Reserva fint och strö över smördegen.

Sprinkla lite salt över och vänd över halva smördegen. Skär i stänger, snurra vardera remsa i motsatt riktning. Lägg på bakplåtspapper på plåt.

Vispa ägget och pensla alla dina remsor. Grädda i ugnen i cirka 8 minuter eller tills stängerna blivit gyllenbruna.

Pepperballs sås: Ta ut sötpepparfrukterna, lägg i skål, blanda med mixerstav. För en mildare sås, blanda i creme fraiche. Tips! Oljan kan du spara till dressing, rotfrukter i ugn m.m.

Kopierat!

Produkter i receptet