Snabblagat vitlöksbröd med brytbröd, tapas ost och persilja – perfekt att duka fram med på bordet! En riktig höjdare för både stora och små.
![](/storage/60474B2A5A65211479AE706AD5EE964A7B39F56E6AAABA283B0F22491F5F36D8/74ffaea8a7174281bc92c29d8b05b0a3/1040-693-0-png.Png/media/14f8778c6dfe4d7ab4a3dcae1f6b96f0/recept%20vitlo%CC%88ksbro%CC%88d.png)
Vitlöksbröd la Reserva
Enkel
Ingredienser
Vitlöksbröd
1 st lantbröd eller valfri limpa
150 g smör
1 knippe bladpersilja
4 st vitlöksklyftor
250-300 g Tapas ost la Reserva (finns i delikatessdisken)
Havssalt
Gör så här
Skär brödet så att ett rutmönster skapas.
Sätt på ugnen 200°C. Smält smöret i en kastrull, pressa ner vitlöksklyftorna och rör om. Smaka av med lite havssalt.
Finhacka persiljan och vänd ner i det smälta smöret. Spara lite till garnering.
Skär osten i små bitar.
Häll smörblandningen över brödet så att det sjunker ner i skårorna på brödet.
Tryck ner ostbitarna mellan skårorna i brödet. Grädda tills osten har smält i mitten på ugnen i 200°C.