Boeuf bourguignon med Lucifers Love
Medel
När mörkret faller tidigare och kylan kryper på finns det få saker som värmer lika mycket som en riktigt god höstgryta. Mustiga smaker, långkokt kött och härliga tillbehör gör hösten till den bästa gryt-säsongen. Med produkter från PAUL och THOM kan du sätta din egen prägel på grytorna – oavsett om du vill ha klassiskt, mustigt eller med en modern twist.
Det är något speciellt med en gryta som fått stå och småputtra i timmar. Smakerna hinner mogna, köttet blir mört och buljongen får en fyllighet som känns ända ner i magen. För en extra mustig känsla kan du kombinera klassiska råvaror som högrev och rotfrukter med en fylligare ingrediens som rökt bacon, kryddig korv eller en skvätt mörkt öl. Det ger grytan den där djupa, runda smaken som gör att man gärna tar en portion till – särskilt under en kall höstkväll.
Hösten är skördetid och det märks i grytan. Morötter, palsternacka, rotselleri och svamp ger både färg och smak, och kombineras gärna med kål för en riktigt rustik känsla. För att göra grytan ännu mer spännande kan du tillsätta något kryddigt eller syrligt som bryter av – kanske en bit salami, några soltorkade tomater eller ett stänk vinäger. Då får du en gryta som känns både lyxig och hemtrevlig, och som fungerar lika bra till vardags som på helgen.
Alla grytor behöver inte vara långkok. En enkel vardagsgryta kan göras på kyckling, grönsaker och en smakrik buljong. Med en bit ölkorv i grytan får du snabbt fram kraft och sälta som annars hade krävt timmar av kokning. Perfekt när du vill ha en snabb men ändå god middag.
En höstig köttgryta med nöt, lök, morötter och potatis är en tidlös favorit. Lägg till lite bacon eller en stark ölkorv från PAUL och THOM för att ge grytan ett extra lyft. Klassiska smaker får en modern touch som gör att hela familjen vill ta en portion till.
Vill du prova något riktigt speciellt? Testa PAUL och THOMs recept på Boeuf bourguignon med Lucifers Love.
Vår boeuf bourguignon är en klassiker med en twist – vi har låtit vår eldiga ölkorv Lucifers Love smälta in i grytan och ge den en subtil hetta och extra smakrymd. Resultatet blir en mustig, fyllig gryta där rödvin, örter och mör nötkött möter den kryddiga karaktären från korven – en perfekt kombination för dig som vill sätta lite djävulskt god glöd på middagsbordet.
En mustig gryta blir som bäst med rätt tillbehör. Servera den med potatismos, pressad potatis eller ett nygräddat bröd som suger upp den goda såsen. En frisk sallad med vinägrett eller picklade grönsaker kan ge en fin kontrast till de djupa smakerna. Och för helgens middag – varför inte ett glas rött vin som matchar grytans mustighet? Lägg till färska örter på toppen för att ge en extra fräsch känsla innan servering.