Kall midsommarmat

När midsommaren närmar sig är det dags att planera en fest som ingen kommer att glömma. På PAUL och THOM erbjuder vi ett fantastiskt utbud av kall midsommarmat som gör din buffé både läcker och enkel att förbereda.

Catarina König midsommarmat.png

Tips på kall midsommarmat

Låt oss guida dig genom några av våra favoriter, med fokus på charkbricka, salamichips, ölkorv och ostar: 

Skapa en utsökt charkbricka

En charkbricka är ett måste på midsommarbuffén och utgör en perfekt grund för kall midsommarmat. På PAUL och THOM erbjuder vi ett brett sortiment av högkvalitativa charkuterier som kommer att imponera på dina gäster.

  • Lufttorkad skinka: Vi har lufttorkad skinka från både Spanien och Italien. Den är tunnskuren och full av smak och näst intill smälter i munnen och är ett utmärkt tillskott till din charkbricka. Upptäck vår unika charkserie Saluhall med små bägare och färdiga tapasbrickor.
  • Salami: Välj från vårt sortiment av delikata salamisorter för att ge din charkbricka en rik och varierad smakprofil.
  • Prosciutto: Prosciutto är en klassiska italienska delikatess som passar perfekt att kombinera med färska frukter och ostar.

Salamichips

För något lite annorlunda, prova våra populära salamichips. Dessa krispiga skivor av salami är perfekta som snacks och ett utmärkt tillskott till din midsommarbuffé. De är enkla att servera och otroligt smakrika.

Ölkorv

Ölkorv är en annan favorit när det gäller kall midsommarmat. Dessa små, smakrika korvar är perfekta att plocka upp och njuta av under midsommarfirandet.

Ostar från Catarina König

Ingen midsommarbuffé är komplett utan ett urval av delikata ostar. På PAUL och THOM har vi noga utvalda ostar som passar perfekt till midsommar. Vårt sortiment inkluderar högkvalitativa ostar från Catarina König, som garanterar en lyxig och minnesvärd upplevelse för dina gäster.

Så komponerar du din kalla midsommarmat

När du sätter ihop din midsommarbuffé, tänk på att kombinera olika texturer och smaker för att skapa en balanserad och inbjudande upplevelse. Här är några tips:

  • Blanda smaker: Kombinera sött och salt, som lufttorkad skinka med färska fikon eller salami med honungsmelon.
  • Variera texturer: Se till att inkludera både krispiga och mjuka tilltugg. Salamichips ger en härlig kontrast till krämiga ostar.
  • Lägg till färska element: Färska frukter, grönsaker och örter inte bara smakar gott, utan tillför också färg och liv till buffén.

Fördelar med kall midsommarmat

Att välja kall midsommarmat har många fördelar som bidrar till en avslappnad och njutbar fest. För det första kan kall midsommarmat förberedas i förväg, vilket minskar stressen på själva midsommarafton. Detta gör det möjligt för dig att spendera mer tid med dina gäster och njuta av festligheterna.

Kall midsommarmat är också perfekt för bufféservering, där gästerna kan plocka vad de vill när de vill. Med rätter som lufttorkad serrano och prosciutto, salamichips och ölkorv från PAUL och THOM, får dina gäster en smakrik och varierad upplevelse.

Dessutom är en kall buffé praktisk för större sällskap eftersom maten kan stå framme längre utan att behöva hållas varm. Detta gör att gästerna kan njuta av maten i sin egen takt och gå tillbaka för påfyllning när de vill.

Utforska vårt sortiment av delikatesser och skapa en oförglömlig midsommarbuffé med kall midsommarmat från PAUL och THOM. Låt oss hjälpa dig göra din midsommarfest både smakrik och minnesvärd. Vi ser fram emot att vara en del av ditt midsommarfirande!