Picknickmat!

När solen skiner och det är dags att njuta av en härlig dag utomhus, finns det inget bättre än att ha med sig en välsmakande och lättillgänglig picknickmat. Vi erbjuder ett brett sortiment av picknickmat som är kall och perfekt för alla tillfällen, från avslappnade utflykter i parken till festliga samlingar vid stranden.

midsommarmat_topp.png

Tips på picknick mat som är kall

Vårt utbud är noggrant utvalt för att tillfredsställa alla smaker och behov, vilket gör din picknick både enkel och utsökt. Upptäck våra smakrika alternativ och gör din nästa picknick oförglömlig med PAUL och THOM! När du planerar en härlig picknick är kall mat ett utmärkt val som är både läckert och enkelt att ta med sig.

Charkbricka

En av våra favoriter är att göra en smakrik charkbricka med vårt utsökta sortiment av salami, prosciutto, salamichips och oliver. Dessa kvalitetsprodukter ger en perfekt kombination av smaker och texturer som garanterat kommer att imponera på dina picknickgäster.

Uppfriskande lemonad

För att komplettera din picknick kan du också ta med dig vår uppfriskande lemonad. Den är inte bara fantastisk att dricka som den är, utan du kan även använda den för att göra en god mocktail mojito. Tillsätt lite mynta och lime till lemonaden för en svalkande och läskande drink som passar perfekt till dina kalla picknickrätter.

Ostar från Catarina König

Ingen picknick är komplett utan en härlig ostbricka, och vi är stolta över att kunna erbjuda ostar från mästerkocken Catarina König. Dessa ostar är av högsta kvalitet och ger en lyxig touch till din picknick. Kombinera dem med vår chark för en ostbricka som är både enkel att förbereda och otroligt smakrik.

Charkspett

För en kreativ och praktisk picknickidé, varför inte göra charkspett? Använd PAUL och THOMS chark och ostar för att skapa små munsbitar på spett. Det är ett roligt och enkelt sätt att servera maten på och gör det lättare för alla att njuta av de fantastiska smakerna utan att behöva tallrikar och bestick.

Så komponerar du enkel picknick mat

Att fixa enkel picknick mat kan vara både roligt och lätt med några smarta knep. För att göra det riktigt enkelt och njutbart, följ dessa tips när du planerar din nästa picknick.

Planera i förväg

Börja med att planera din meny. Välj rätter som är enkla att förbereda och som håller sig bra även efter några timmar utomhus. Satsa på mat som inte behöver uppvärmas eller kylas ned, och som är lätt att äta utan mycket krångel.

Välj färdiga delikatesser

En av de bästa sätten att skapa enkel picknickmat är att använda färdiga brickor med delikatesser. Hos PAUL och THOM hittar du ett brett sortiment av färdiga ost och charkbrickor från vår serie Saluhall som är smidigt att ha med sig på picknicken.

Inkludera färska grönsaker och frukter

Färska grönsaker och frukter är både hälsosamma och enkla att förbereda. Skär upp morotsstavar, gurkskivor, körsbärstomater och paprika i förväg. Lägg till några dippsåser som hummus eller tzatziki för extra smak. Färsk frukt som druvor, äpplen och bär är också utmärkta alternativ som både barn och vuxna älskar.

Fördelar med picknick mat som är kall

Att välja kall picknickmat har många fördelar som gör din utflykt både smidigare och mer njutbar. En av de främsta fördelarna med picknick mat kall är dess praktiska natur. Du behöver inte oroa dig för att hålla maten varm eller att värma upp den på plats, vilket sparar både tid och ansträngning. Kall mat är lätt att förbereda i förväg och kan enkelt förvaras i en kylväska tills det är dags att äta.

En annan stor fördel är hållbarheten. Många kalla rätter, som charkbrickor, ostar och färska grönsaker, håller sig fräscha och goda även efter flera timmar utomhus. Detta gör det möjligt att njuta av en utsökt måltid utan att behöva oroa sig för att maten ska bli dålig. Kall picknickmat är också mångsidig och kan enkelt anpassas efter olika smaker och preferenser. Kall mat är också lättare och mer uppfriskande, särskilt under varma dagar.

Med alla dessa fördelar är det lätt att förstå varför picknick mat kall är ett populärt val för både små och stora utflykter. Det gör din picknick bekväm, njutbar och enkel att genomföra, vilket gör att du kan fokusera på att ha en fantastisk dag ute i det fria.