Tapas eller plockmat?

2022-01-31

Vad är det för skillnad på tapas och plockmat?

Tapas är det lilla fatets meny – det klassiska samlingsordet för små rätter som härstammar från Spanien, med influencer från hela Medelhavet. Ordet tapas kommer från det spanska ordet ”Tapar”. Tapas kan bestå av chark, ost, oliver och rätter tillagade i små skålar samt färdiga små rätter. Tapas på vårt sätt hittar du i bland annat serien Saluhall. Här kan du enkelt välja ut några bägare med chark, ost, oliver eller färdiga tapasbrickor och bara öppna och lägga upp! Tips! Öppna förpackningarna och låt dem vila i rumstemperatur i cirka 10 minuter innan du lägger upp allt på en skärbräda eller fat. Då blir det både lättare att hantera samt att alla smaker kommer fram.

Med Saluhall är det enkelt att skapa en dignande chark- och tapasbricka. Upptäck vår Fuet Tryffel och Fuet Extra – spansk fuet från Katalonien.

 

Plockmat förknippas ofta med små snittar, fyllda knyten, lindade munsbitar och aptitretare. Plockmat kan vara med inspiration från världens alla hörn. I Sverige serverar vi oftast plockmat till fest och på tillställningar med mingel. Men det är en fantastisk buffé att duka upp till familjen! Barn älskar att plocka ihop sina egna favoriter och att få äta med händerna. Det är bara att låta inspirationen flöda och skapa tapas och plockmat på just ditt sätt.

Sortimentet Saluhall finner du hos bland annat både ICA, Coop och Hemköp.
Tips på våra färdiga tapasbrickor: Charkbricka Barcelona, Mixbricka Lissabon, Ostbricka. Läs mer om sortimentet Saluhall här.
Tips på recept: Inspireras av recept och matinspiration här!