Oktoberfest

Oktoberfest med tyska grillare!

Oktoberfest har firats sedan starten 1810 och är idag en av världens största folkfester. Som tysk tradition lyder ligger fokus på öl, korv, brezel och härligt umgänge!

oktoberfest_inspiration.png

Oktoberfest firas från september - oktober och maten som bjuds på är hederlig tysk husmanskost såsom brezel, korv och surkål. Här kommer några av våra favoriter att duka upp med på bordet när det bjuds på oktoberfest.

TYSKA GRILLARE | Lättlagat

INGREDIENSER: 1 paket Rostbratwurst och 1 paket Nürnberger Rostbratwurst. Dessa korvar är vita och fulla med smak och får en fin gyllenbrun färg vid tillagning.
GÖR SÅ HÄR: Hetta upp en panna, stek korvarna och vänd ofta så att de får en jämn stekyta. Sänk därefter värmen och låt dem stekas klart. Serveras med stark senap!

POTATIS | lättlagat 4 pers

INGREDIENSER: 1 kg potatis, 2 msk tzatzikikrydda, salt, 100 g smör, 1 knippe färsk kruspersilja.
GÖR SÅ HÄR: Skala potatisen, dela den i bitar och låt den koka tills att den blir lagon mjuk. Häll av vattnet och lägg upp i en stor skål. Smält smöret och blanda i tzatzikikryddan. Häll smörblandningen över potatisen och vänd runt försiktigt. Smaka av med salt och avsluta med finhackad kruspersilja. Servera!

BREZEL | köpa färdigt eller baka själv

Finns färdiga att köpa i affären eller så kan du kavla upp ärmarna och baka själv. Tipsar om Johan Sörbergs recept dessa är fantastiskt goda! Kika in på Köket.se och låt Johan guida dig i Brezel-baket.

SURKÅL | köpa färdigt eller laga själv

Finns färdigt att köpa i butik. Men vi vill puffa för Jenny Neikell's surkål som är gudomligt god. Tar lite tid men så  värt det! Som Jenny säger: " - Surål är faktiskt den enda syrade grönsak jag kan äta varje dag, året om, utan att tröttna." Hennes recept hittar ni på sajten GODARE.